رمان

📙| رمان(Novel)

✒️واژه انگلیسی Novel از کلمه‌ی ایتالیایی Novell(ناولا) به معنی «کوچک ونو» اقتباس شده است. اما در دیگر زبان‌های اروپایی به جای کلمه‌ی ناول، از واژه رمان استفاده می‌شود که از رمانس مشتق شده است.

✒️رمان در اصطلاح، روایتی نسبتا طولانی است که شخصیت‌ها و حضورشان را در سازمان بندی مرتبی از وقایع و صحنه ها تصویر کند. تعداد کلمات رمان از ۳۰ الی ۴۰ هزار کلمه کمتر نیست و حداکثری برای طول و اندازه‌ی واقعی آن وجود ندارد.

✒️هر رمان، شرح و نقلی است از زندگی و در برگیرنده‌ی عواملی چون کشمکش، شخصیت، عمل داستانی، صحنه، پیرنگ و درونمایه می باشد.

✒️ظاهراً منشأ رمان، از جهتی قصه های کوتاه و منثوری بوده است که قرن چهاردهم در ایتالیا رواج داشت و به آن نوول می گفتند. مشهورترین این قصه ها مجموعه دکامرون /بوکاچیو است.

✒️روایت پیکارسک را سلف دیگر رمان دانسته‌اند. این قسم روایت در قرن شانزدهم در اسپانیا پدید آمد و به سایر نقاط اروپا راه یافت. دون کیشوت/ سروانتس و ژیل بلا/ لوساژ از نمونه های درخشان و اولیه روایت پیکارسک است.

✒️دیگر منبع الهام رمان، نوع ادبی خاصی است که در قرن هفدهم در انگلستان پدید آمد و به آن The character می‌گفتند.

✒️اما رمان به معنی امروزی و با کسب جنبه‌های فنی از اوایل قرن هجدهم در انگلستان پدید آمد. دانیل دفو در سال ۱۷۱۹ رمان رابینسون کروزوئه و در سال ۱۷۲۲ رمان مول فلاندرز را نوشت.

🔎 منبع: صفحه ۲۳۹ از فرهنگ اصطلاحات ادبی تالیف سیما داد